Orgelcommissie

Penningmr:     G.J. Mosselman, De Westereen,
Lid:         A. Alma,

Vergadertijd: 2x per jaar
De commissie zorgt er ondermeer voor dat de orgels in goede staat van onderhoud blijven. Verder is zij de organisator van de concerten welke op het kerkorgel worden gegeven.
De opbrengst hiervan en van de orgelpijpen in de hal van de kerk worden benut voor onderhoud en verbetering van het kerkorgel.
U kunt uw bijdrage ook storten op de rekening van de kerk o.v.v.
Orgelfonds Chr. Ger. Kerk, Damwâld.
Bankrekening nr. NL85RABO0343304708
De commissie zorgt er ondermeer voor dat de orgels in goede
staat van onderhoud blijven. Verder is zij de organisator van de
concerten welke op het kerkorgel worden gegeven.
De opbrengst hiervan en van de orgelpijpen in de hal van de kerk worden
benut voor onderhoud en verbetering van het kerkorgel.

Het pijporgel in de kerkzaal is gebouwd door de firma van den Heuvel uit  Dordrecht, en werd op 9 december 1977 ingespeeld door Ben van Oosten.

Het electronische orgel in de grote zaal is afkomstig van de firma Allen uit Amerika. Dit is door een gemeentelid aan de kerk geschonken ter vervanging van het oude Johannus-orgel.
Het orgelmeubel is versierd met een fraai imitatie orgelfront. Een speciaal akoestisch systeem zorgt voor extra draagkracht voor de samenzangbegeleiding. .

Contact