26.09.14

Naam Orgelconcert Jan Peter Teeuw

Christelijk Gereformeerde Kerk te Damwoude

Op DV 11 mei 2013 is er weer een orgelconcert in de Christelijke gereformeerde Kerk te Damwâld.
Hiervoor is de jonge en tallentvolle organist Jan Peter Teeuw uitgenodigd.
Jan Peter heeft een mooi programma samengesteld en het beloofd een prachtig concert te worden!

Hieronder vindt u de CV van Jan Peter en het concertprogramma voor 11 mei.

Iedereen van harte uitgenodigd! Aanvang: 20:00 uur.

Jan Peter Teeuw (5-7-1987) kreeg vanaf zijn achtste levensjaar orgellessen van Johan den Hoedt. Ook studeerde hij bij Arjen Leistra .

Op zijn veertiende werd Jan Peter organist in Rotterdam (Sonneburgh). Inmiddels is hij organist in Ridderkerk (Ichthuskerk, Immanuëlkapel, Wilhelminakerk).

Jan Peter is regelmatig te horen op concerten, zowel als solist als als koorbegeleider (op orgel en piano). Bij een aantal koren is hij vaste begeleider.

Jan Peter schrijft en arrangeert veel muziek, voornamelijk koraalbewerkingen. Diverse orgelbewerkingen zijn uitgegeven bij uitgeverij Cantique te Rijssen en uitgeverij Willemsen te Naarden. Zijn muziek wordt regelmatig door andere musici uitgevoerd op concerten en opgenomen op CD/DVD.
Jan Peter werkte mee aan een dertiental CD-opnamen, waaronder twee solo-CD’s, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes (2007) en Leeuwarden (2009) en twee CD’s met vierhandige orgelwerken, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012)

Van 2008 tot 2010 was Jan Peter dirigent van Chr. Gem. Koor ‘Maranatha’ te Rotterdam. Sinds september 2010 is hij dirigent van Chr. Gem. Koor ‘Canticum’ te Gouderak. Sinds mei 2013 is hij ook dirigent van Chr. Jongerenkoor ‘Rejoice’ uit Ridderkerk.

In het dagelijks leven is Jan Peter werkzaam in het onderwijs.

Meer informatie: www.janpeterteeuw.nl.

Hieronder vindt u het concertprogramma voor deze avond.

1. Improvisatie

J.P. Teeuw